Search Comments and Ratings

go

   
Date File Comment by Comment Rating
18 Mar 2013 Arduino IO package: Slides and Examples Slides for the webinar: "Learning Basic Mechatronics Concepts Using the Arduino Board and MATLAB". Author: Giampiero Campa

Giampiero Campa (view profile)

Patricia

Giampiero,
I am using an Xbee USB Adapter for one Xbee and a Xbee 5V/3.3V Adapter connected to the arduino. In this configuration, I can send "testing" on the arduino and can view it with the IDE and a terminal program called XTCU.
When I try a=arduino('com5') in matlab I am still getting the same error at line 101, but I noticed that the RSSI light on the Xbee shield connected to the arduino comes on as matlab is trying attempting the connection. The other xbee is constantly transmitting the signal. Any suggestions?

Comment only
15 Mar 2013 Arduino IO package: Slides and Examples Slides for the webinar: "Learning Basic Mechatronics Concepts Using the Arduino Board and MATLAB". Author: Giampiero Campa

Giampiero Campa (view profile)

Patricia

After trying your suggestions, I am still getting the same time out error. I noticed that the Rx and Tx lights on the Xbee connected to the arduino are not even lighting up. When I tested the arduino and the Xbees it did? Any other suggestions?

Comment only
15 Mar 2013 Arduino IO package: Slides and Examples Slides for the webinar: "Learning Basic Mechatronics Concepts Using the Arduino Board and MATLAB". Author: Giampiero Campa

Giampiero Campa (view profile)

Patricia

I am attempting to control an unmanned boat, but I am having difficulty getting the serial communication to work. For the wireless communication we are using 2 Xbee series 1. They have been configured and the srv.pde file has been uploaded onto the arduino. I have been using your code for a=arduino('com5') in Matlab and I am getting this error:

Warning: Unsuccessful read: A timeout occurred before the Terminator was reached.
Error using arduino (line 101)
Connection unsuccessful, please make sure that the Arduino is powered on, running
either srv.pde, adiosrv.pde or mororsrv.pde, and that the board is connected to
the indicated serial port. You might also try to unplug and re-plug the USB cable
before attempting a reconnection.

Sometimes the error occurs at line 115, but I haven't done anything different to my procedure when I get this error.

Do you have any ideas how to get past this problem?

Comment only

Contact us