Model Configuration Parametersin Simulink shows a blank white window

13 views (last 30 days)
Simon Gasse
Simon Gasse on 23 May 2018
Commented: Hongkun Hu on 20 Oct 2021
I am running Simulink on MATLAB Version R2017b. Today I wanted to have a look at solver settings, but I was unable to see anything in the "Model Configuration Parameters" window. The window named "Configuration Parameters: .../Configuration (Active)" appears but stays blank.
This happens in any Simulink Model I open - even new ones and old ones where I accessed those settings successfully before.
I run matlab by typing "matlab" in the terminal to see error output - but nothing is displayed on startup or afterwards. So far, I could not find any posts about anyone else having this problem. Of course, I restarted the computer and opened and closed MATLAB several times.
  • Is it a know issue with an easy fix?
  • If not, how does MATLAB render those boxes and where could I start to debug?
  • Can I somehow "reset" the graphics cache or anything of MATLAB?
Attached you see the blank window opened from a demo. However this happens with any model that I open and whether I try via RightClick->Model Configuration Parameters or whether I go via Ctrl+E.
  1 Comment
TAB
TAB on 28 May 2018
What about trying uninstall --> Clean Remaining paths(Program, userpath, prefdir) --> Install again ?
Have you tried this ?

Sign in to comment.

Answers (3)

Swati Lodha
Swati Lodha on 4 Jun 2018
Seeing the PNG file you attached, it seems like your Simulink needs a rebuild or the toolbar itself isn’t loaded.
Follow these steps:
  1. >> rehash toolboxcache (to refresh file system caches)
  2. >> sl_refresh_customizations (to rebuild Simulink , Library menus and toolbar)
  3. Close all instances of MATLAB and restart.
  3 Comments

Sign in to comment.


Christoph Boes
Christoph Boes on 25 Jan 2019
I have the same problem. I'm using:
  • macOS Mojave 10.14.2
  • Matlab R2018b (not the Academic Version)
I tried the recommended commands:
  • >> rehash toolboxcache
  • >> sl_refresh_customizations
I uninstalled Matlab and reinstalled it again => no succes.
Does anybody have an idea?
  2 Comments
Jannik Hahn
Jannik Hahn on 17 Nov 2020
I got the same error using Matlab2020b.
My advice: Open the config window and click on the Help-Button, 2 error dialogs appear. Wait ~1min. and the config window will fill with text in the background. Then aggree the error dialogs and access the config window.

Sign in to comment.


Toshiyuki
Toshiyuki on 13 Oct 2021
Hi!
Please check whether the system time is correct. In my environment, I got the same error when the timestamp of Simulink model files was in the future than the system time. However, as soon as the system time was corrected,"Configuration Parameters" window was properly displayed.
  1 Comment
Hongkun Hu
Hongkun Hu on 20 Oct 2021
Hi there,
Thanks for your tips on checking the system time settings. I've met exactly the same problem as above and I found out my system time was one year before. My solution to this issue is simply update the system time and then the configuration parameters windows works again.

Sign in to comment.

Community Treasure Hunt

Find the treasures in MATLAB Central and discover how the community can help you!

Start Hunting!