Simulink does not work properly

9 views (last 30 days)
Sakura Chan
Sakura Chan on 13 Aug 2022
Commented: Sakura Chan on 14 Aug 2022
Hi, I am trying to complete the Simulink Onramp course on my MacBook Pro. I am using the latest version of MATLAB R2022a.
However, the Simulink environment is extremely slow and buggy (although MATLAB works absolutely fine). I identified 3 problems:
  1. When I load the Simulink environment, only parts of it load. Sometimes the "Training-Tasks" bit on the left won't show up, sometimes the top part with the "simulation", "debug", etc. buttons won't even show up.
  2. Another problem I am facing is that some buttons don't work most of the times. I try clicking the submit button, but all it does it turn white. The "Training-Assessment" bit on the right shows that the signal was correct, but I can't move to the next assignment as if Simulink just crashed. I have attached a picture that shows this situation. In addition, sometimes clicking on the "debug", "modeling", etc. buttons on the top won't do anything.
  3. Another problem I am facing is that it takes Simulink about 5 seconds every time to load search results from the quick insert. Why does the quick insert take so much time to load?
I would like some advice on how to fix this issue. The problems 1-3 happen on the Onramp course, and problem 3 happens even in regular Simulink.
Thank you in advance.
  2 Comments
Sakura Chan
Sakura Chan on 14 Aug 2022
Hi,
MATLAB and Simulink Online work perfectly fine.

Sign in to comment.

Answers (1)

Ignas Laude
Ignas Laude on 13 Aug 2022
Technical issue

Products


Release

R2022a

Community Treasure Hunt

Find the treasures in MATLAB Central and discover how the community can help you!

Start Hunting!