Error when run example "Px4DemoHo​stTargetWi​thSimulink​PlantStart​"

4 views (last 30 days)
I setup all tutorial of this example as the below link
But it show the following error.
"The base rate of the Simulink model 0 millisecond is less than 1 millisecond. This is not
supported by the PX4 Autopilot since the tick rate of NuttX OS is 1 millisecond. To fix
this error, change sample times of blocks in the Simulink model which is causing the base
rate to be 0millisecond."
I fixed this error by uncheck continuous time of some blocks. However, after I uncheck this mode, it show the error that need use mode continuous time
"
=== Simulation (Elapsed: 4 sec) ===
Error:Block 'Quad_Plant_dynamics/Quadcopter model/6DOF Rigid body dynamics /Calculate DCM &
Euler Angles/phi theta psi' uses continuous time, which is not supported with the current
configuration."
These two errors are contradictory. So, I can not fix them.
Can you help me?
  1 Comment
Ankur Bose
Ankur Bose on 14 Jul 2023
are you trying to generate code for the plant model? The plant model is supposed to run on the host (by clicking run in Simulink). The code needs to be generated for the controller.

Sign in to comment.

Answers (1)

Ankur Bose
Ankur Bose on 16 Nov 2023
Are you trying to generate code for the plant model? The plant model is supposed to run on the host (by clicking run in Simulink). The code needs to be generated for the controller.

Categories

Find more on Get Started with Simulink in Help Center and File Exchange

Community Treasure Hunt

Find the treasures in MATLAB Central and discover how the community can help you!

Start Hunting!